Nederland - de Sangershoeve

 
 
campingpareltjebronsangershoeve

Publicatie: april 2016

In 2010 waren wij op zoek naar een nette kleine camping en een toenmalig collega kwam met een tip over camping die aan die eis zou kunnen voldoen.

We zijn er op een zondagmiddag eerst gaan kijken en we werden hartelijk ontvangen met koffie en eigengemaakte pruimenvlaai, echte Limburgse gastvrijheid. Bij de rondleiding over de camping kregen we een goede indruk van de plaatsen en het sanitair. Het geheel zag er keurig onderhouden uit, overal was zorg aan besteed. Dat jaar hebben we een paar prettige weken op deze camping doorgebracht. Bij vertrek hebben tegen de eigenaar gezegd dat we nog wel eens terug zouden komen. En dat hebben we gedaan. Tot nog toe hebben we elk jaar een periode hier vertoefd en we vinden het nog steeds erg prettig om hier te zijn.

Minicamping de Sangershoeve ligt in Ohé en Laak. Dat maakt deel uit van de gemeente Maasgouw en is globaal gesitueerd in het smalste deel van Limburg. Eigenaar Paul Sangers runt, samen met zijn zoon Bart, de camping.

Sfeervol

sangershoeveentreeHet is een kleine karakter- en sfeervolle camping met 43 plaatsen, over drie veldjes verdeeld. Als je de oprijlaan (links er rechts geflankeerd door laagstamfruitbomen) komt oprijden, krijg je meteen een mediterraan gevoel door de authentieke sfeer.

sangershoevetrekkerOp deze oprijlaan moet je de caravan afkoppelen en die wordt dan door Paul of Bart met een driewielige trekker op zijn plaats gezet. Voor de auto’s is er een grote parkeerplaats achter de camping.

sangerhoeveplaatsAlle plaatsen zijn voorzien van een grindlaag waardoor de drainage is gewaarborgd. We hebben dit al meerder malen aan de praktijk kunnen toetsen en het werkt prima, geen natte vloer in de voortent.
Verder is elke plaats voorzien van vuilwaterafvoer en ook een CAI-aansluiting ontbreekt niet.
Over de camping verspreid staan notenbomen en diverse fruitbomen (peren, appels, pruimen en kersen) die je mag plukken als ze rijp zijn, gratis en voor niets. Er staan hier voor het merendeel caravans, een enkele camper en soms een tent of vouwwagen. Er is bijna geen dag een lege plek op de camping te vinden.

Fietsmogelijkheden

De camping ligt aan een fietsknooppunt- route en bij aankomst krijg je een overzichtskaart van de fietsomgeving, met inbegrip van de Belgische en Duitse knooppunten. Achter op de kaart zijn samengestelde routes opgenomen zodat een dagje trappen al erg gemakkelijk wordt gemaakt. Je zit vlakbij de Maas en bent dus zo in België en ga je oostwaarts dan zit je zo in Duitsland. Een internationale fietsronde is dan ook zo gemaakt. Ga je naar België dan moet je zeker Maaseik bezoeken, een prachtig marktplein met rondom winkels, terrasjes en een ijssalon die wel heel lekker ijs maakt. Omdat Maaseik maar 6 kilometer vanaf de camping ligt, gaat menige fietsroute van ons dan aan het begin of eind via België, om daar cultuur (in diverse smaken) snoepen.

Fiets je de andere kant op, dan is Heinsberg een aanrader. Het is een mooie route er naartoe en het stadje heeft een levendig centrum en ook daar is weer van alles lekker. Ach, als je op de fiets bent dan mag je zondigen nietwaar? De calorieën worden wel weer verwerkt, tenminste als je niet al te vaak bij iets lekkers eindigt.

Wandelaars

Ook de fervente wandelaar kan aan zijn trekken komen ,want je krijgt op de camping ook een wandelroutekaart met alle knooppunten in de omgeving. Loop je de camping af dan ligt de Molenplas voor je waar je op meerdere manieren om- en zelfs een stukje doorheen (over een rotsdam) kunt lopen. Aan de andere kant van de Molenplas ligt het vestingstadje Stevensweert met een historische stadskern waar je met een gids een stadswandeling te maken. Fiets of wandel je buitenom Stevensweert, dan zie je nog delen van de vestingwerken.

Iets verder van de camping ligt Maasbracht, ook een leuk dorp. Het bijzondere hier zijn de sluizen en wel met het grootste verval (11,85 meter) in Nederland. De enorme sluisdeuren en de kracht die daar op komt, het pompsysteem zijn indrukwekkend en het is interessant te zien hoe snel er een (groot) binnenvaartschip wordt geschut. Maasbracht heeft ook een haven waar rond omheen van alles te doen is.

Veel mogelijkheden

Voor de dagelijkse boodschappen ligt Echt op loop- en fietsafstand, een kleine twee kilometer van de camping. Er is een langgerekt centrum met ruim voldoende winkels in alle genres. Er is hier ook een station. Roermond, Maastricht, het witte stadje Thorn, Sittard en Valkenburg zijn zo maar een greep van de mogelijkheden in straal van ongeveer 40 km vanaf de camping. Natuurlijk is er nog van alles meer te doen maar dát zal je zelf moeten gaan ondervinden.

Henny en Tiny van Leuken

Meer info..

 

 

kabe-altijd-een-stap-verder

 

 2023 Kabe Club Nederland