2022 KABE nieuws

 
cover-tekst-kabe-nieuws-2022

Publicatie: januari 2022

In de 25 jaar dat onze club bestaat, zijn niet alleen wij veranderd. Dat geldt ook voor de caravans. Van de caravans met die enorme brede rode band en eikenhouten interieur tot de huidige Kabes: daarin is toch een groot verschil te zien. Die verschillen zijn geleidelijk tot stand gekomen. Elk jaar verandert KABE wel iets aan zijn caravans. Soms subtiel, soms ingrijpend. En dat geldt natuurlijk ook voor de modellen van 2022.

Van Classic naar Estate

logo-estateDe grootste omslag is dat de Classic-serie van KABE plaats heeft gemaakt voor de nieuwe Estate-serie. Nou ja: het is in feite nog steeds de Classic-serie, maar vanwege de ingrijpende ‘desinglift’, zoals dat zo inventief wordt benoemd, is er na 10 jaar ook een nieuwe naam aan gegeven: Estate.

Net zoals de Classic-serie gaat het hier om een instapmodel, met een wat minder uitgebreide uitrustingslijst en wat minder keuze, maar uiteraard wel met de gekende ­kwaliteit.

Deze serie is vooral gericht op mensen die voor het eerst gaan kamperen. Dus met name gezinnen met kinderen. Daarom zijn er meerdere modellen met een kinderkamer.

Een slimme keuze natuurlijk, nu steeds meer jonge stellen een caravan aanschaffen en caravannen haar oubollig imago van zich heeft afgeschud.

estate-interieurDaarnaast bevat de KABE Estate-serie ‘kleinere’ en ‘lichtere’ wagens, hoewel KABE onder die begrippen toch echt iets anders verstaat dan andere caravanmerken. Want de kleinste Estate-caravan meet nog altijd 4.70 meter (inderdaad: de 470 XL) en weegt leeg 1135 kilo met een laadvermogen van 365 kilo. Dat vereist wel degelijk een stevige trekauto. Leverbaar in volgende maten 470, 520, 560, 660 en 780, 10 modellen en 14 verschillende indelingen.

Voor de Estate-serie is gekozen voor een hedendaagse, moderne inrichting. Dat wil zeggen: veel wit en zwarte accenten, indirecte LED-sfeerverlichting en een keuze uit twee kussenbekledingen, in de tinten appelgroen en klassiek zwart. Met ook niet onbelangrijk tegenwoordig diverse USB-aansluitingen. Het hele exterieur is uitgevoerd in glad plaatwerk met zwarte raamkozijnen en…, heel opvallend, de kenmerkende rode streep op zo’n 50 centimeter onder het dak, speels afgeschuind aan de achterzijde, doorlopend in de deur tot aan het zijraam. Ook het front is heeft zwarte striping. Héél afwijkend van andere KABE's d'us.
Prijs voor het kleinste model vanaf: €36.130,-.

Overige modellen

Misschien is het u ontgaan, maar vorig jaar heeft zich al een behoorlijke design-vernieuwing voltrokken bij de Edelstenen-, de Royal- en de Imperial-series van KABE. Met onder andere nieuwe houtfolie, laminaat in betonlook op de tafelbladen, grijsgemêleerde werkbladen, lichte vloerbedekking en wandbekleding.

In 2022 komt het betonlook-laminaat ook in de badkamer en komt de grijsgemêleerde kleur van het werkblad terug in het spatscherm achter het keukenblok.

Daarnaast zijn de lichtbalken rondom de dakluiken gemoderniseerd, is de verlichting verder aangepast en krijgt nu ook de serie-edelstenen standaard een voorraam dat kan worden geopend. Deze twee series worden voortaan uitgerust met een multimediaspeler van Pioneer met DAB. En er zijn nieuwe textielcollecties om uit te kiezen. Kortom: weinig spectaculaire aanpassingen dus.

Campers

Spectaculair was natuurlijk enkele jaren geleden de introductie van KABE-campers, met vorig jaar de eerste compacte KABE-buscamper.

kabe-vanEen heuse, volwassen VAN op basis van de Mercedes Sprinter. Eentje met een driepits gasfornuis, koelkast, toilet, wastafel én douche (!). Met achterin twee opklapbare eenpersoonsbedden. De zitgroep kan worden omgebouwd tot derde slaapplaats. Overigens is er geen zitbankje, maar twee losse stoelen, wat een beetje doet denken aan een luxere treincoupe.

Vanaf dit jaar is de KABE VAN leverbaar met dubbele wielen waardoor het toegestane combinatiegewicht 7.000 kg bedraagt. Dus je kunt er rustig nog een boot achter hangen, als je dat wilt. Daarnaast is er nu een panoramaraam in het plafond aangebracht. De VAN is nu ook leverbaar in wit (basiskleur).

Uiteraard is de kracht, het unique selling-point zogezegd, van deze buscamper de perfecte winterisolatie met vloerverwarming met een watercircuit.

Juist de verkoop van campers stijgt spectaculair. KABE speelt daar goed op in met haar camperprogramma. Deze omvat nu vier modelseries gebouwd op Mercedes: de Van, de half-geïntegreerde crossovermodellen in de Royal-serie, de volledig geïntegreerde Crown en de uiterst luxueuze Imperial.

Daarnaast is er de kleinere en lichtere TM740-serie in de lengte 740, gebouwd op de Fiat Ducato, in drie varianten, nl. halfgeïntegreerd, crossover en volledige geïntegreerd.

Benieuwd naar nog meer detailwijzigingen: KABE nieuws 2022

De redactie

 

 

kabe-altijd-een-stap-verder

 

 2023 Kabe Club Nederland