Interview: Hiddink Caravans & recreatie

 
hiddink-caravans-en-recreatie

Publicatie: maart 2018

Hiddink caravans en recreatie, een echt familiebedrijf

Voordat er caravans aan de klanten werden verkocht was Hiddink een gespecialiseerd tectyleerbedrijf, waar auto’s van een anti-roest behandeling werden voorzien. Gevestigd in Almelo. Daar begon ik, Robert, samen met mijn vrouw Lydia, in 1988 met de verkoop van caravans. En met succes. De groei zat er goed in en al snel voldeed de locatie niet meer. Al in 1989 (zo voorspoedig ging het) was deze locatie niet meer geschikt en werd er verhuisd naar Tubbergen. Aan de Nobelstraat 16 werd een nieuw pand gebouwd, nog steeds de huidige locatie. Robert als meewerkend bouwvakker en met ‘opperende’ kinderen, werden ‘de eerste stenen gelegd’. Inmiddels is er veel veranderd en vooral uitgebreid.

inv-hiddink-showroom-exDoor de verkoop van het pand in Almelo (1991) werd het mogelijk de zaak aan de Nobelstraat uit te breiden. De firma werd dealer van Adria caravans en in 1994 werd Fendt aan het assortiment toegevoegd. Al snel groeide het bedrijf uit haar voegen. Om de klant nog meer van dienst te kunnen zijn werden stallingshallen, een moderne werkplaats en een nieuwe showroom gebouwd. In 2005 was alles gereed.

inv-hiddink-showroom-inHiddink en KABE

Na 15 jaren caravans van deze en verschillende andere merken te hebben verkocht, werd ik in 2004 benaderd door de Vlaanderen Groep (destijds importeur) met de vraag om het merk KABE te gaan verkopen. KABE zou prima aansluiten bij het assortiment en een aanvullingen zijn. Hierdoor werden de klanten meer keuzemogelijkheden geboden. Voor elke caravanliefhebber wat wils zou je kunnen zeggen. De introductie van KABE betekende ook dat de werkplaats voorbereid moest zijn. KABE vraagt nogal wat specialistische kennis. In september 2004 werd besloten het merk KABE toe te voegen.

De begintijd met KABE

In de beginjaren werden de verkochte KABE caravans zelf uit Zweden gehaald. Door weer en wind naar Zweden. Wij hadden zelf de code van de poort en konden onze ‘gang gaan’.

Achter de auto terug naar Tubbergen. Voor de kinderen (Richard en Linda) was dat altijd een belevenis. Wij vonden het altijd een super leuk tripje en iedereen wilde graag mee. Dat heeft ons een echt KABE-team gemaakt, zo werkten we allemaal samen, vertelt Linda.

inv-hiddink-leveringNu worden de caravans gebracht maar kijken terug op een mooie tijd. Als gezin gaan we de laatste jaren ook zelf met de KABE op (winter)vakantie . En genieten in de sneeuw van een warme vakantie. Ook door het zelf gebruiken van een KABE 'zien' we zelf ook de grote pluspunten, maar ook de puntjes die verbeterd kunnen worden, dus blijven we kritisch naar wat verbeterd kan worden. Inmiddels zijn we jaren verder en verkopen we KABE's nog steeds met veel plezier. KABE is een echte toevoeging aan ons bedrijf en als de KABE-klant tevreden is zijn wij dat ook!!

inv-hiddink-kampeershopIn het najaar van 2013 zijn we begonnen met de recentste uitbreiding, namelijk de aansluiting van een al eerder aangekocht naastgelegen pand om zo onze winkeloppervlakte een hiermee het assortiment te vergroten. Inmiddels heeft Linda zich bij het bedrijf gevoegd. Zij heeft de shop voor kampeerartikelen uitgebreid, tot maar liefst 1000m2. Ook zoon Richard is per 1 maart toegetreden tot het ‘team Hiddink’. Een echt familiebedrijf dus.

inv-hiddink-familieIn onze twee showrooms, met een totale oppervlakte van 3000m2, hebben wij een compleet assortiment staan. Ondertussen beschikken wij vol trots alweer over meer dan 30 jaar ervaring. Vanzelfsprekend bieden wij u een persoonlijk advies en een perfecte service in de prettige sfeer van ons familiebedrijf.

Robert, Lydia, Linda en Richard Hiddink

De redactie

 

 

kabe-altijd-een-stap-verder

 

 2023 Kabe Club Nederland