Gerrie & Wim Roovers

 

Publicatie: december 2019

Als trotse bezitter van een Kabe Onyx willen wij ons even voorstellen. Wij zijn Gerrie en Wim Roovers, respectievelijk 71 en 72 jaar oud. Na een leven lang in de Geestelijke Gezondheidszorg te hebben gewerkt zijn we in 2008 met pensioen gegaan. Gerrie heeft een Culturele Club opgericht, die al 10 jaar bestaat en waarbij 8 dames, naast de culturele uitstapjes, hun wetenswaardigheden delen en waar uit hechte vriendschappen zijn ontstaan. Wim is voorzitter van een Seniorenorkest en naast muziek maken heeft hij als hobby glas-in-lood maken. Wij beiden, fietsen en wandelen graag. Met vrienden lopen we ook lange afstandswandelingen, wel in etappes natuurlijk.

OORKONDE Na eerst met een zelfgemaakte vouwwagen op vakantie te zijn geweest, bijna 50 jaar geleden, volgde al snel de aanschaf van onze eerste caravan. Inmiddels hebben we verschillende Eriba Tourings gehad, Triton en Troll. Maar in 2007 vielen we voor onze BIOD Nomade waarmee we heel West-Europa hebben doorkruist, van Noorwegen tot Portugal en van Griekenland tot Schotland. Gedurende telkens  2 x 2 maanden per jaar waren we "En Route".

Steeds meer, mede door het vorderen der jaren en wisselende gezondheid, kwam het streven naar een vast stekkie en dat hebben we gevonden in Zuid-Toscane, in de driehoek Firenze-Siena-Arezzo. Inmiddels zijn we hier 5x geweest en hebben we besloten om ons daar te vestigen. Gestart bijna 50 jaar geleden in Italië zijn we nu weer in Italië beland. Noorwegen en Ierland zijn schitterend, echter de aanwezigheid van cultuur, de bevolking  en het klimaat heeft ons doen besluiten om hier neer te strijken. Mede hierdoor was de BIOD minder functioneel voor ons geworden en hebben we, zoals eerder met Eriba en BIOD, gekozen voor de KABE Onyx, vanwege de hoogwaardige kwaliteit en comfort.

De BIOD is inmiddels verkocht aan enthousiaste mensen, 60-ers die nu de fase ingaan waarin wij 12 jaar geleden zaten.

OORKONDE Onlangs hebben we in Italië onze Gouden Bruiloft gevierd, met kinderen en kleinkinderen gezeten aan lange tafels in Bertoli-stijl. Thuis hebben wij 3 zaterdagen op rij, in kleinere groepen, de bruiloft dunnetjes overgedaan. De zon scheen volop en de gasten lieten zich de Italiaanse lunch goed smaken. Met kleinere gezelschappen heb je immers oog voor mekaar en wij hadden de tijd om met iedereen te praten. Wij voelen ons gelukkig met ons gezin, familie en vrienden en onze KABE natuurlijk.

Onze wens van een huis of chalet in Toscane is uiteindelijk verworden tot een plek in Toscane met onze KABE.

Veel vakantiegroeten van Gerrie en Wim Roovers

 
  voor het volledige artikel
 

 

kabe-altijd-een-stap-verder

 

 2020 Kabe Club Nederland