Interview: De Greeff Caravan-Recreatie

 
de-greeff-caravans-recreatie

Publicatie: november 2019

De Greeff Caravans-Recreatie stelt zich voor.

Het gerucht ging al even en de website van De Greeff Caravan-Recreatie verraadde al min of meer dat er iets omtrent KABE-caravans stond te gebeuren. Lees meer... Op de website presenteerde men een aantal KABE 2020 modellen die verwacht worden. Een bevestiging van Peter Vlaanderen deed de redactie besluiten contact te zoeken met de Greeff. Aan de hand van een aantal vragen stelt Cas de Greeff het bedrijf voor.

 

degreef-01Sinds wanneer bestaat jullie bedrijf en zijn jullie gestart als caravanbedrijf of was er voor de caravanverkoop sprake van een andere bedrijfsactiviteit?

Ruim voordat oprichter Harrie de Greeff in 1977 het bedrijf in Grave startte, zette zijn vader de eerste schreden in de recreatiebranche. Wat begon als een familiecamping is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot vakantiepark.
Zoon Harrie begon met de verkoop van caravans als dealer van het Nederlandse caravanmerk Kip, in Vlissingen en verkocht later ook caravans in Grave. De groei van het bedrijf in Grave deed Harrie besluiten de zaak in Vlissingen te verkopen en alle aandacht te vestigen op het bedrijf in Grave. In 2012 opende Harrie samen met zijn zoon Cas de Greeff een filiaal in Veenendaal waar Kip, Wilk en later ook Tabbert degreef-03caravans te koop werden aangeboden. Na een periode van 5 jaar moest er gekeken worden naar uitbreiding van het bedrijf waar in Veenendaal geen mogelijkheid voor was. In Grave was er de mogelijkheid om ruim 2500 vierkante meter bij te kopen om te kunnen groeien. Dit heeft er voor gezorgd dat het bedrijf in Veenendaal naar Grave is verhuisd en alles op één locatie is gebracht.

 In ‘’caravanland’’ is vaak sprake van een familiebedrijf, geldt dat ook voor jullie onderneming en wie van de familie doen er allemaal (nog) mee?

Op dit moment bestaat het bedrijf uit 2 vennoten Harrie en zoon Cas de Greeff. 

Hoe groot is jullie bedrijf, gemeten naar aantal medewerkers?

Totaal werken wij met 12 mensen binnen ons bedrijf. 

degreef-02Op de website lezen we dat zo’n 60% van de bedrijfsactiviteiten bestaat uit export. Dat lijkt behoorlijk veel, is daar iets meer over te zeggen? 

Wij richten ons op de verkoop van exclusieve caravans die niet overal aangeboden worden. Door verschillende luxe caravans in het hogere segment op voorraad te hebben, kunnen wij direct leveren. Dit zorgt ervoor dat klanten uit verschillende landen bij ons terecht kunnen. 

De merken die jullie verkopen zijn Tabbert, Bürstner en Weinsberg, ook zijn jullie gespecialiseerd in Hymer/Eriba. Wat was voor jullie de overweging daar het merk KABE aan toe te voegen? 

KABE sluit uit aan bij het exclusieve top segment caravans waar wij in willen groeien.


degreef-04Ook lezen we dat jullie de caravan geheel rolstoel toegankelijk kunnen maken. Hoe is dit ‘’specialisme’’ ontstaan en is er iets te zeggen wat jullie dan ongeveer (standaard) doen. De gemiddelde caravannner is ‘’op leeftijd’’ en zou gebaat zijn met een dealer die aanpassingen kan realiseren die betekenen dat langer caravannen mogelijk wordt.

Wij kunnen een caravan voorzien van een brede deur, een hydraulische rolsstoel lift en kunnen verschillende aanpassingen aan het meubelwerk verrichten. Deze aanpassingen zijn maatwerk en stemmen wij samen met de klant af. 

Een caravanonderneming die vuurwerk verkoopt, toch een beetje bijzonder, of toch niet?

In de winterperiode is het in onze kampeerwinkel wat rustiger. Wij hebben er voor gekozen om een vuurwerkbunker in onze showroom te bouwen en zo in de laatste maand van het jaar traffic in onze winkel te creëren.  Inmiddels doen wij dit 7 jaar en zijn uitgegroeid tot de vuurwerk specialist in onze regio.

De redactie                   

 

 

kabe-altijd-een-stap-verder

 

 2023 Kabe Club Nederland