Berichten

Winterkamperen met de caravan in Zwitserland op camping Molignon in Les Haudéres

Winterkamperen met de caravan in Zwitserland op camping Molignon in Les Haudéres

In de week na de Krokus vakantie organiseert de KCN een week in de sneeuw van de Walliser bergen. Heerlijk ontspannen genieten van het witte landschap. Sneeuwschoen tochten, langlaufen en alpiene skiën. Er is voor ieder wat wils.

U kunt zich nu imschrijven via het inschrijfformulier.

Aankomst is op zondag 5 maart 2017 en het vertrek is in de loop van zondag 12 maart 2017. Als je eerder wilt komen of later wilt vertrekken dan kan dat natuurlijk altijd maar laat het dan even weten.

Plaats van handeling is Camping Molignon in Les Hauderes in het Val d'Herens. Deze camping ligt op 1450 meter hoogte en er is eigenlijk altijd sneeuw. Er zijn uitgebreide langlauf pisten die beginnen op de camping. Alpine skiën kun je iets hogerop in Arolla of iets terug in het dal in Évolène.

 

De kosten voor de caravan + auto + personen is Sfr 25,-- per dag voor leden van de Kabe Club Nederland. Elektriciteit is Sfr 5,-- per dag en maximaal 6A. Indien je extra gas nodig hebt dan zijn er gasflessen van 10 kilo gas en die kosten Sfr 45,--. Je leent de fles en als die niet helemaal leeg is aan het einde van de week is er geen retour regeling voor het overgebleven gas. De geleende fles moet je teruggeven.

De volgende activiteiten zijn mogelijk maar ze zijn allemaal afhankelijk van de weersomstandigheden:

  • Met een stoeltjeslift naar het prachtige restaurant Chemeuille hoog op de berg in Évolène. In het restaurant kun je dan genieten van overheerlijke typische Walliser gerechten. De tocht inclusief lift en eten is Sfr 30,--. Het uitzicht is adembenemend!
  • Een dagdeel met de langlauf ski's of de raquette (sneeuwschoenen) een ronde maken vanaf de camping naar Évolène en weer terug. Alles bij elkaar is dat zo'n 7 kilometer en dat lijkt veel maar dat is het niet.
  • Een wandeling met volle maan (als die er is) en daarna in het restaurant van de camping een heerlijke kaasfondue om op te warmen! (Kosten volgen)
  • Op vrijdag gaan we naar Sion en bezoeken daar de markt en één van de vier prachtige kastelen.
  • Als het weer te wensen overlaat dan kunnen we ook heerlijk badderen in één van de thermaalbaden in Saillon. De reistijd van de camping naar Saillon is ongeveer 45 minuten. De kosten bedragen Sfr 28,-- per persoon.
  • Het afscheidsdinner op zaterdagavond, de dag voordat we allemaal vertrekken. Binnen korte tijd zullen de kosten en de menu's bekend gemaakt worden op het aanmeldformulier.
In de bergen kan het glad zijn. Vooral in de winter kan door opvriezen van natte wegen het spekglad worden. In de auto sta je veilig op 4 wielen dus omvallen is er niet bij. Het is anders als je aan het wandelen bent of even vanuit de caravan naar het toilet loopt. Ik raad iedereen aan antislip ijzers onder de schoenen te dragen. Kijk hier onder naar het filmpje en lees het stukje van de consumentenbond hier https://www.consumentenbond.nl/autoband/antiglij-ijzers.

Veel gestelde vragen

Zwitserland is aanzienlijk duurder dan de overige landen in Europa maar het is zo duur als je het zelf maakt. Eten in restaurants is over het algemeen 30% duurder dan in Nederland en dat komt omdat al het vlees van eigen beesten komt uit de dalen. Hetzelfde geldt voor melk en afgeleide melkproducten zoals kaas. Boodschappen bij de Coop supermarkt in Évolène zijn ook duurder dan in Nederland. Wilt u enigszins voorspelbare uitgave hebben neem dan het één en ander mee in de caravan.

De wisselkoers is ongeveer € 1 = Sfr 1,10 maar als u het precies wilt weten kijk dan hier http://www.wisselkoersen.nl/. Ik hou altijd als vuistregel dat ik voor ieder tientje in Zwitserse franken negen Euro's betaal. Zo lijkt het net alsof je 10% korting krijgt bij de kassa wink

De ergste kou is meestal in maart wel uit de lucht maar het kan 's nachts tot wel -20 graden vriezen. Als het helder weer is dan zakt de temperatuur heel snel als het donker wordt. Als u meer wilt lezen over het klimaat in Zwitserland kijk dan eens hier http://www.klimaatinfo.nl/zwitserland/.

Nee, er is een parkeer terreintje bij de ingang van de camping op loopafstand van de caravans. Auto's zijn niet toegestaan bij de caravans in de winter aangezien het terrein daarvan kapot gaat. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor leden van de club die slecht ter been zijn maar altijd in overleg.

U krijgt een plek toegewezen. Discussie hierover is niet mogelijk.

Ja, in Évolène is Dr méd. Christian Eggs. De assistenten en dokter Eggs spreken redelijk Engels en Duits voor als u het Frans niet beheerst. Het telefoonnummer is 027 283 13 23. Voor overige telefoonnummers in het geval van calamiteiten met mogelijk ernstige afloop belt u 112. Meer info over nood nummers kijkt u hier Emergency numbers and first aid - www.ch.ch

Nee, er is nauwelijks enige verlichting 's nachts op de camping. Het kan dus aardedonker zijn en daarom moet u zelf zorgen voor zaklampen en voldoende batterijen.Reacties zijn gesloten.

Heeft u een Kabe-caravan en wilt u lid worden?

Het kost maar € 45 per jaar!

Maak een selectie

Meest recente

Read More >>